2021-11-04
屯门嘅兆禧站原来都有好出色嘅小店舅父住喺兆禧今日过嚟探下佢因为疫情关系我哋都好少出街食饭佢话楼下啲饺子好出色叫我买上嚟一齐煮饺子果然真系令我喜出望外这个韭菜猪肉饺子,无论水饺皮和馅料嘅配搭份量都刚刚好,而且咬落去都依然有肉汁,我喜欢吃韭菜饺子,因为韭菜馅的饺子真的太好吃百吃不厌,吃饺子就是吃饺子馅,韭菜馅好吃,这间做的饺子馅料非常充足,我最欣赏佢嘅韭菜猪肉饺,因为个人好喜欢韭菜𠮶阵味,所以每次经过都会买回家吃,因为这家店的饺子是现场制作的,所以十分新鲜,并不会隔夜,馅料新鲜,望见他的韭菜翠绿非常,巧手现场制作水饺,这价位算是很平实的,味道也很不错,皮薄浓厚韭菜香的韭菜水饺,总会买定放喺雪柜,想食时可以止吓口另外我再买咗少许芫荽返屋企自己整个汤底汤底劲重嘅芫荽味配埋芫荽味嘅饺子, 真系一流