2022-05-20 30 浏览
黄埔不嬲都有唔少高质食物,今次系百宝坊有间新开既高级日本餐厅,试左佢既omakase,食材高质,用既都系日本🇯🇵师傅,地方细细,但甚有特色😍餐厅设有一大张bar枱,方便客人同师傅交流,亦可欣赏师傅的制作过程👍🏻餐厅有唔同嘅set,价钱由$480-$1580/位,价钱算系厨师发办中颇为亲民。另外都有寿喜烧、鱼生丼及海鲜丼等。平平哋我就试咗个$680嘅厨师发办茶碗蒸Steam egg蛋非常滑而香,表面加咗啲日本蕨菜,加添特色刺身 4款 4 kind of sashimi卖相非常精致,而且师傅会特别为你介绍每款刺身系咩嚟。分别有拖罗、帆立贝,䲠鱼、笛鲷。时令御料理 1品 Today's special hot dish煮东风螺,食材新鲜,用料具心思厨师发办寿司6贯 Chef's selection sushi (6pcs)师傅会逐一为你讲解,建议先有味道淡的、由左至右食起,包括深海池鱼,马粪海胆、大拖罗、银雪鱼等,食完口里面𠮶浸鱼油真系回味无穷鮨竜迷你丼 TATSU mini bowl由吞拿鱼蓉同各种切角鱼生制成,水准发挥正常汤Soup竹笙虾汤,虾味鲜甜甜品Dessert开心果雪糕,诚意之作

平平哋我就试咗个$680嘅厨师发办

茶碗蒸Steam egg
蛋非常滑而香,表面加咗啲日本蕨菜,加添特色

刺身 4款 4 kind of sashimi

煮东风螺,食材新鲜,用料具心思

鮨竜迷你丼 TATSU mini bowl
由吞拿鱼蓉同各种切角鱼生制成,水准发挥正常

汤Soup
竹笙虾汤,虾味鲜甜

甜品Dessert
开心果雪糕,诚意之作,食得出应该系自家制作