2019-01-03 87 浏览
今日朋友生日带佢去食好嘢!同佢去已经有几十年历史已有新装修嘅日本料理!其实这间店舖我已经帮衬左好多年,因为之前在附近工作嘅关系现物色到呢间传统又正嘅日本料理!因为出边太多选择,但系要食正嘢梗系去食呢间!他们刚刚全新装修半年左右搬左过隔离少少的舖位!新装修当然特别舒服过人啦!一如以往,首先每一台都想来一个前菜!他们的前菜酱汁系师傅亲自调制,出边的确真系食唔到!更新鲜蔬菜10分夹萤光鱿鱼:师傅介绍今日新鲜运到,梗系唔好错过啦!鲜味十足!赤背刺身,吞拿鱼刺身, 池鱼刺身:都系师傅推介,其实我都系最钟意食师傅推介,因为师傅好专业一定介绍啲最新鲜嘅食材俾我哋!每天肉都很厚,非常新鲜鲜甜,特别系池鱼,正!再叫多一份厨师发板的寿司一人分!里面有四件寿司!当然件件都系食鱼是配搭过,又味道浅开始食到味道浓,更能食到佢哋跟新鲜嘅真正味道烧牛舌,烧鳝:除咗刺身佢哋仲有串烧,即叫即烧,会等得耐一点,但系都绝对值得!肉厚!特别系鱼,焼出来劲香,还带一点鱼油!这里好多不同嘅选择由厨师推介,同出边食厨师发板整个套餐有分别,因为呢度仲可以自己拣想食刺身定系寿司等等类别!可以拣选自己想食乜嘢!

萤光鱿鱼:师傅介绍今日新鲜运到,梗系唔好错过啦!鲜味十足!