2012-06-17
听听下lecture,好闷,朋友又话肚饿,所以就一于早点出黎揾食。同朋友都系素食的超级fans,虽然唔系佛教徒,但系都是健康饮食的追求者。加左呢间为心水餐厅好耐啦,终于有机会一试!因为是平日下周,所以唔洗排队就入做去。服务员的态度都好好,尤其系收银姐姐!再睇menu,选择都唔少ga!我当然首选梅菜排骨饭!朋友要个五色汤面。因为真系好饿,所以我地叫多一个素菜包。个饭一上黎,就已经闻到好香好香的梅菜味啦。等唔切朋友碗面,我就忍唔住开动!排骨都系豆类整出黎gei,不过真系好好味!又多汁。可能因为系下午茶时间,食完都冇饱感(亦或者系我大食啦)我向来对面食嘛嘛,所以冇试呢个。不过朋友话都好ok!我睇个样,色彩好缤纷,睇黎都好有食欲wor!最后上来gei系个包。真系好大个包!有一个巴掌咁大个!两个女生shareo岩o岩好~味道不过不失,饱肚之食。
我当然首选梅菜排骨饭!朋友要个五色汤面。因为真系好饿,所以我地叫多一个素菜包。 个饭一上黎,就已经闻到好香好香的梅菜味啦。等唔切朋友碗面,我就忍唔住开动!排骨都系豆类整出黎gei,不过真系好好味!又多汁。可能因为系下午茶时间,食完都冇饱感(亦或者系我大食啦) 我向来对面食嘛嘛,所以冇试呢个。不过朋友话都好ok!我睇个样,色彩好缤纷,睇黎都好有食欲wor! 最后上来gei系个包。真系好大个包!有一个巴掌咁大个!两个女生shareo岩o岩好~味道不过不失,饱肚之食。
题外话/补充资料:
成日都揾素食食,因为想食得健康d。老实讲,好味gei野好难健康,因为都需要加入好多调味料先至可以刺激到味蕾。呢间铺虽然规模唔算大,但系味道认真好正。以后黎旺角又多一个选择啦~