2020-09-21
趁weekend去呢区探索吓有咩好嘅咖啡店。一直沿着高街行,见到有间翠绿色门面嘅店舖,行埋去睇吓先知道系一间咖啡店。装潢简洁清新,加上店内灯光充足,正正系我心目中想去hea嘅地方。除咗咖啡外,甜品例如蛋糕同埋意大利雪糕都好受欢迎㗎!想食咸点嘅话有3款Panini可以拣。Coffeelin采用嘅咖啡豆系来自意大利米兰,睇简介先知呢只咖啡豆品牌仲攞过奖添。▫️Latte (热/ HKD42) ▫️Dirty (冻 / HKD36)杯Latte个拉花好靓呀~真系睇见就开心🤣 完全感受到咖啡师好比心机去整好一杯饮品。至于杯Dirty,整体上味道唔会太苦涩同埋比较容易入口,应该系有冻奶嘅关系挂。▫️Coffeelin Affogato (HKD62)用店名嚟帮甜品起名应该系signature item 啦。果然系够特别呀~平时食Affrogato 多数系配云尼拿雪糕,呢度系俾你拣gelato㗎~仲要系一大球呢👍🏻👍🏻▫️Salami & Ham Pesto Panini (HKD75) ▫️Classic Ham & Cheese Panini (HKD68)3款里面我哋叫咗2款😝 咸点一样做得出
▫️Latte (热/ HKD42)
▫️Dirty (冻 / HKD36)
▫️Coffeelin Affogato (HKD62)
3款里面我哋叫咗2款😝 咸点一样做得出色。食落啖啖香脆加上材料十足,一人一份食完都几饱。其实应该叫一份share然后再叫多份甜品食就啱喇。
店内亦有售卖咖啡豆㗎~有兴趣嘅话可以向店员查询。