2020-05-17 106 浏览
泰国过江龙Mango Mania系一月左右嚟香港开业,前排就同朋友一齐去试!芒果冰砖我觉得系咁多款入面最吸睛👀。一大碗椰汁冰上铺满一粒粒既香甜芒果🥭粒,再配上芒果雪糕球,真系非常满足😋!芒果粒都几香甜。身为芒果控既你,假如觉得芒果味唔够,可以按自己喜好加入芒果酱同炼奶,即时芒果味倍增,而且变得更香滑!店头仲附送一旧少少既泰式糯米饭。虽然无泰国当地既糯米饭咁好口感,但依然口感烟韧,甜中带点咸,更突出椰汁嘅甜味。芒果吐司🍞系烤吐司加芒果粒,配上云呢拿雪糕🍦同堆泰式糯米饭。吐司🍞外层烤到微微脆,而里面依然好软滑,配埋蜂蜜同雪糕一齐食真好味道👍🏻,味道有点似食西多士咁。不过因为同时有吐司同糯米饭,份量比较大,唔建议当作饭后甜品,除非你未食正餐😂饿住嚟试!两个甜品表现都唔错,芒果味都几香,果肉都几好味😋!我都推介大家嚟试下!反正依家都去唔到泰国🇹🇭住😖,食住过江龙顶下瘾先!

芒果冰砖
芒果蜜糖吐司