2015-03-14 2569 浏览
赤柱一日游,夜晚重回呢间2-3年前去过嘅餐厅食dinner。咁耐冇食,仍然觉得野食好味道,keep到水准。当然,如果要同赤柱其他贵价餐厅比,可能环境唔够佢地靓,服务唔够佢地好,野食唔够佢地出色,但以呢个价钱喺赤柱食到呢个质素嘅食物,我觉得已经好ok。我同朋友2个人叫左2个主菜。其中一个转左set,包一碟冻翡翠螺加餐汤。翡翠螺好爽,但冇乜螺味,呢碟觉得一般。Risotto with shrimp - 食得出用珍珠米煮,唔会太淋,味道香浓,好味! Roasted Pork Knuckle - 超好食,皮脆肉软滑,我同朋友都觉得好好食,加少少蜜糖酱,仲正! 我地嗌饱但都忍唔住清晒成碟个猪手真系值得推介! 之前黎嘅时候仲试过佢嘅pizza同pasta,虽然唔记得系边款,但都好味道! 食到中途waiter有帮我地换碟。整体我觉得都几好,系一间值得再去嘅餐厅

冻翡翠田螺

Risotto with shrimp