2017-11-04
平时活跃于九龙区,今次去港岛区做野就同朋友觅下食!威灵顿街劲多餐厅,今次拣左依间cafe,正好切合番tea time既心情!两个人饿饿地就嗌左个jumbo reuben,岩晒两个食肉兽。明明好多人tea time都可以食得好轻盈,但食肉兽系要嚼几块肉先安落。上枱热烘烘真系令人垂涎三尺,快速相机食先就将甘厚既sandwich送入口中啦!面包烘得边边脆卜卜包身就keep到松软。牛肉都好juicy,有别于我见过既reuben,佢地既牛肉系厚啲,食落更加啖啖肉好满足啊!入面仲夹住一啲德国猪手侧边既酸菜丝,口感同味道正正作一个balance,令人会好想继续食既冲动!碟边仲有啲沙律菜,饮食要均衡啊,去cafe都做得到架!tea time叹杯野吾少得,听讲依度系出名咖啡,吾好咖啡既我都自然想嗌杯latte,系green tea latte!饮落好浓抹茶味,岩我心水啊
上枱热烘烘真系令人垂涎三尺,快速相机食先就将甘厚既sandwich送入口中啦! 面包烘得边边脆卜卜包身就keep到松软。牛肉都好juicy,有别于我见过既reuben,佢地既牛肉系厚啲,食落更加啖啖肉好满足啊!入面仲夹住一啲德国猪手侧边既酸菜丝,口感同味道正正作一个balance,令人会好想继续食既冲动!
碟边仲有啲沙律菜,饮食要均衡啊,去cafe都做得到架!tea time叹杯野吾少得,听讲依度系出名咖啡,吾好咖啡既我都自然想嗌杯latte,系green tea latte! 饮落好浓抹茶味,岩我心水啊