2024-06-28 89 浏览
系大排档食饭梗系要坐户外!虽然户外比较热,但店家都有提供啲大风扇,令顾客凉爽啲,够晒贴心。一场黎到当然要嗌佢地既招牌菜式😋招牌即烧炭火靓鸡🐔一坐低即刻嗌左一个招牌即烧炭火靓鸡,因为佢地系即叫即整,店家提醒我地需时要25分钟,好嘢食当然唔怕等啦,上黎果刻望落真系唔惹小。原只烧鸡端上,仲滴紧汁!用铰剪剪开𠮶阵啲汁不断流出黎(店员见我地好似冇咩力剪骨,于是好好人咁样帮我地剪开左啲🙈),要食得有风味,就要戴上手套趁热拎黎食。烧鸡表皮香脆,但又做到外脆内软,鲜嫩香滑多汁。而旧鸡都腌得好入味,连骨头入边都系充满着蒜蓉香。星星师傅炭烧猪颈肉🐷每一件猪颈肉都厚薄均匀,表面香脆,比起一般餐厅食既猪颈肉薄薄一片好得多,每一啖食落去都充满住口感。另外附上咗泰式甜酸汁俾我地点、酸酸甜甜,我觉得点唔点汁都好好食。通菜啫啫煲🍲新鲜滚热辣,上黎果下仲唧唧声,已经非常吸引。指天椒冇话加咗好多,我觉得个辣度可以接受,佢啲蒜粒同虾米炒得好香,够获气,我同朋友完全食唔停口🤣椒盐海中虾🦐一般嘅舖头整椒盐虾未必去埋虾头,但呢间我几欣赏佢去埋,咁就唔怕卑刺吉亲。虾食落去镬气十足,经油炸后嘅虾外焦内嫩,配埋椒盐味无得顶。食食下发现

招牌即烧炭火靓鸡

招牌即烧炭火靓鸡🐔

星星师傅炭烧猪颈肉

星星师傅炭烧猪颈肉🐷

通菜啫啫煲
通菜啫啫煲🍲

椒盐海中虾
椒盐海中虾🦐

食食下发现呢间大排档原来开到凌晨4点!以后约朋友食饭吹水就唔怕要睇时间早走了🤣
招牌即烧炭火靓鸡
星星师傅炭烧猪颈肉