2024-01-26 5114 浏览
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗同朋友食饭,大家好多时都谂到国际美食,或者打卡靓餐厅,基本上好少会谂到去要人肉排队,食完要即走嘅地方食嘢。3个朋友约食饭,大家谂紧想食咩,完全估唔到一个20出头嘅朋友竟然话想食云吞面,跟住佢决定食呢间,我其实唔系冇食过,不过完全谂唔到上一次食系几时,冇去系因为我个人唔太钟意要快D 食完就走人,唔想食得咁有压力~🍴上汤云吞面($45)面唔大碗,云吞放响底,上面系面。面的确非常弹牙,完全冇碱水味,云吞大大粒,入面有一只大虾,虾肉爽口,个云吞皮好滑,汤底鲜甜,好味!🍴鲜虾水饺($50)因为我想试,所以叫咗一碗净水饺 share,水饺汤底同云吞面一样,水饺皮都系好滑,馅料比例唔错,几好食!其实食完个胃有D 空虚,如果只食一碗面就会更空虚~ 另外,的确系要人肉排队,我哋3个人,其中一个朋友迟到,我哋已经等到差唔多先排队,轮到我哋时,朋友都未到,当然佢俾嘅就照入座,店内环境系挤迫,店家俾咗卡位我哋,我同另一朋友打对面坐,冇耐已经听到有店员对话,大概系两个人坐咗4人台咁,佢哋冇打扰我哋,不过就系我之前所讲,坐得唔太舒服,食完好走嘅感觉唔太系我想要嘅进食
好味指数😋😋😋😋
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗

🍴上汤云吞面($45)

上汤云吞面

🍴鲜虾水饺($50)

鲜虾水饺

其实食完个胃有D 空虚,如果只食一碗面就会更空虚~ 另外,的确系要人肉排队,我哋3个人,其中一个朋友迟到,我哋已经等到差唔多先排队,轮到我哋时,朋友都未到,当然佢俾嘅就照入座,店内环境系挤迫,店家俾咗卡位我哋,我同另一朋友打对面坐,冇耐已经听到有店员对话,大概系两个人坐咗4人台咁,佢哋冇打扰我哋,不过就系我之前所讲,坐得唔太舒服,食完好走嘅感觉唔太系我想要嘅进食体验,不过间唔中快闪食都冇话唔得嘅,佢嘅云吞面真系好食嘅~

上汤云吞面
鲜虾水饺