2022-06-26
$228二人套餐有一大盘酸菜鱼,加自选主菜一碟及自选2款小菜,系咪好抵食? 第一次嚟,环境座位几宽敞及舒服见到个menu有二人套餐(A+B +C)觉得价钱好亲民, 上菜之后见到所有野都大大份就真系开心到哗哗声虽然系二人套餐,但份量及足料程度绝对足够三个人食,味道又好味,绝对会再嚟帮衬。A. 二选1(可选酸菜鱼或蕃茄汤清甜鱼)当然拣左招牌酸菜鱼啦。二人份量好大盘,而且好足料,鱼件系大件厚身啖啖肉又无骨,滑嫰得嚟又吸收哂汤汁嘅酸辣香味,辣度只系少少辣,成个汤底好开胃惹味,勺一碗当汤饭食都绰绰有余不会呛喉,正!配菜包括有大量酸菜、莴笋片、芽菜及水晶粉。唔食饭嘅朋友可以食水晶粉,又大条又弹牙,好味! B. 八选一主菜要了口水鸡,鸡件饱满多肉,虽然是口水鸡,但酱汁以惹味香口为主不会辣得过分,底下铺了很多青瓜。 C. 小菜六选二大部份系凉伴小菜,亦有鸡翼可选,我要了一份擂椒松花皮蛋及蒜茸拍青瓜。皮蛋软绵绵没有腥味,伴随些碎椒粒放入口很清新。红糖糍杷(4件)外表酥脆酥脆的,但内里口感烟韧,甜甜的红糖浆将加上香口的黄豆粉,不经不觉咬了一口接一口,绝对喺出色嘅饭后甜品。
A. 二选1(可选酸菜鱼或蕃茄汤清甜鱼)
B. 八选一主菜
C. 小菜六选二
红糖糍杷(4件)