2021-06-07 297 浏览
已经好耐好耐无黎B仔,今次朋友突然话不如去食下糖水宵夜,就久违试下啦。同以前一样好多人,今次无叫到热食,糖水选择一向都好多,除左水果款,经典传统嘅港式款都有,难怪客人嘅年龄范围咁广啦🔸椰汁黑糯米 $20大大碗都好多黑糯米,甜度适中,唔会好稀嘅感觉,食完仲好有饱足感呀。🔸番薯糖水 $20番薯好大件,姜味唔算好浓郁,钟意重姜伟嘅可能就唔太过瘾啦。🔸芋头西米露 $20西米露嘅汤汁较多,略嫌稀左啲,芋头唔算甜亦不太绵密,很一般呢~🔸芒果西米捞 $36以前次次都食呢个,今次黎食觉得退步左。同以前唔同,而家嘅西米系另上。放返落去之后都唔会系超冻,常温嘅西米同冻冰冰开芒果唔系好match。芒果冰沙同以往一样都系满到泻出黎嘅~不过卫生就真系一般般啦,当系黎回忆下就算数啦

🔸椰汁黑糯米 $20
椰汁黑糯米

🔸番薯糖水 $20
番薯好大件,姜味唔算好浓郁,钟意重姜伟嘅可能就唔太过瘾啦。
番薯糖水

🔸芋头西米露 $20
芋头西米露

🔸芒果西米捞 $36
芒果西米捞

不过卫生就真系一般般啦,当系黎回忆下就算数啦
椰汁黑糯米