2020-12-23 1048 浏览
♥︎儿时回忆翻晒嚟♥︎荣园面家❤️荣园面家 系细个第1次食 🍢#鱼旦河、#牛腩面、#云吞面🥟、#四宝面嘅地方!亦都系呢间面店令我中意食 #炸鱼皮(骨)😚😚仲记得细个系药煲冇得饮可乐,但次次嚟食面都好热流晒汗,妈咪都破例可唔叫支 #樽装可乐🥤呢间面店真系由细食到大,再食到我个女大。不过之前搬咗入铺后就揾唔识揾间铺,肥仔今日就带咗𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗嚟食❗️📌炸鱼皮个师傅早几年冇做(以往打边炉,奶奶都特登打去订,转德兴试吓) 〰️炸鱼皮 $𝟴 (细) 虽然薄咗,但都脆同埋冇油「膱」味📌以前出名 #手打鱼旦 🍢但依家都系拎货〰️ 鱼旦河 / 净鱼蛋 $𝟯𝟴虽然系拎货,但都好弹牙 +鱼味😚 1d都唔腥📌 #牛腩河 $𝟯𝟴〰️依旧个腩汁底好浓郁!牛腩都入晒味,唔痴牙!📌+$𝟴 冻柠茶 〰️个菜底都ok好怀念以前细个系冷巷食嘅时间,虽然人事全非,但回忆是无价,系一份同屋企人一齐去食嘅 #温馨时光⌛️⏳📍荣园面家 (旺角)🗝旺角通菜街69号地下#儿时回忆 #鱼蛋河 #冷巷面家 #荣园面家 #食好西 #foodie #foodporn #hkfoodieblogger #vlogmas2020
♥︎儿时回忆翻晒嚟♥︎荣园面家❤️

〰️炸鱼皮 $𝟴 (细)
虽然薄咗,但都脆同埋冇油「膱」味

📌以前出名 #手打鱼旦 🍢但依家都系拎货
〰️ 鱼旦河 / 净鱼蛋 $𝟯𝟴
虽然系拎货,但都好弹牙 +鱼味😚 1d都唔腥

📌 #牛腩河 $𝟯𝟴
〰️依旧个腩汁底好浓郁!牛腩都入晒味,唔痴牙!

📌+$𝟴 冻柠茶
〰️个菜底都ok

📍荣园面家 (旺角)
🗝旺角通菜街69号地下