2017-02-19
老实讲,两个人加埋其实都过晒半百😳 虽然“我的回忆不是我的“, 但呢个周末决定返香港科技大学, 陪佢想当年😄😄 为咗扮得似学生,我哋两个都著晒hoodie人字拖揹晒背囊带晒书咁, 真•专业演员 😊 虽然我唔系喺度读书, 但系我就成日行山黎科技大学,所以其实我好熟路㗎!点知原来有人真系太耐冇嚟啦搭错晒车最尾两个几钟先入到嚟...=.=hahhaaa 好都系返正题!我超爱蛋制品!虽然呢度嘅蛋挞未至于系全港最好食,但系以三蚊一个嘅价钱,有手掌心咁大,酥皮除左够松香亦都够滑, 唔会太甜,都已经冇得输!!提醒大家如果想食出炉蛋挞, 就要朝头早九点钟或者下午三点钟嚟. 根据我嘅经验, 出炉蛋挞多数喺三个字至半个钟之内就会买晒, 所以记住准时嚟呀 另外我哋两个人再叫咗一碟星洲炒米 ,叉烧油鸡饭,同埋奶酱脆猪仔包 另配两杯热奶茶。 呢个超级丰富嘅tea, 讲你都唔信 80蚊仲有找!星洲米粉炒得够惹味,欣赏佢用银丝米粉炒 。炒得够干身, 好食,不过冇乜配菜, 如果多啲料就perfect! 奶酱脆猪仔, 外面脆入面亦都松软, 好够多花生酱同炼奶,仲要系用有粒粒花生嘅,好好食! 推介推介😍😍 叉烧油鸡饭
叉烧油鸡饭同奶茶就不过不失啦!
overall 性价比奇高!!大学嘛<3