2022-09-12 63 浏览
最近收工又嚟咗位于鹅颈桥附近嘅川菜 #小甜甜 晚饭😍 作为一个港岛人又钟意食辣嘢,真系细细个就开始食小甜甜,呢间川菜无论系lunch晚饭宵夜都好,已经陪伴左我十几年,绝对系满满嘅回忆🥰🙈-🌶🍲麻辣鱼卜煲($98)黎到小甜甜梗系唔少得食佢哋嘅麻辣风味煲,平时食开鸡煲、田鸡煲嘅我哋,今晚就叫咗个特别啲嘅鱼卜煲,嗌左小辣,但系佢会越滚越辣,鱼卜大大块好滑溜,煲底仲有大量青瓜同薯仔条,完全索晒成个辣汁嘅精华,辣得好过瘾‼️🔥-🔥🐂火爆牛肉($88)之后叫咗呢个厨师推介嘅火爆牛肉,炸过嘅牛肉大大块,再淋上连加特调个酱汁,系麻辣又甜甜地嘅味道,估唔到出奇地好食!推介比爱辣人士👍🏻😍🤤-🥔酸辣炒土豆丝($62)叫咗两个𩠌都系辣,就叫返啲酸酸地嘅嘢调下味,土豆丝切成幼条状,口感好爽身,酸酸地非常开胃。-野生泡椒凤爪($45)另一款小食我哋就叫咗呢个泡椒凤爪,份量十足既凤爪比酸酸辣辣嘅泡椒汁浸得好入味,食唔停口。-饮品我哋叫咗一杯珍宝青柠树同埋木瓜鲜奶,特别推介青柠树,清凉解辣🤤整体嚟讲呢度嘅水准完全冇变过,食物辣得好过瘾,下次一定再返黎食☺️☺️🤤

🌶🍲麻辣鱼卜煲($98)

🔥🐂火爆牛肉($88)

🥔酸辣炒土豆丝($62)

野生泡椒凤爪($45)