今日男朋友话带我去食一间由细食到大既餐厅,因为佢以前系呢度附近住,屋企人有带过佢黎食,咁有意义,就衬半周年既时候去试下啦!😝 听店主讲呢间餐厅有45年历史,加埋旧址就更加耐!好多一家大小几代同堂咁返黎食饭架!🔴金垒海鲜拼盘入面包齐晒鱼、虾、蟹之余,仲有吉列蚝同青口,大部份想食既海鲜都有,三文鱼煎得好香,青口新鲜,长脚蟹一开成条蟹条可以慢慢食!吉列蚝够香口,成个拼盘份量十足。🟠炭烧美国牛小排我地叫左五成熟,鲜嫩度刚刚好,牛味浓郁,有炭烧香味。🟡法式香草焗田螺酥盒酥皮既牛油味好香,咬落去感觉好松脆!加埋田螺肉口感好丰富。🟢牛肝菌松露意大利云吞份量真系好多,我食到劲饱😝😝每一旧都劲大旧!云吞入面fill晒满满既牛肝菌再加上松露既香味😍🔵香煎法式鹅肝配鲜蓝莓汁鹅肝够晒肥美,而且煎到好香,啲油脂咇晒出黎好好食,加上蓝莓汁,酸酸地中和返个酒腻感。🟣酥皮豆腐花真系第一次见😳😳听店主讲好多人专程黎食呢个甜品,豆腐花够晒甜,沟埋酥皮感觉好新奇,黎到值得试试!

🔴金垒海鲜拼盘

🟠炭烧美国牛小排
我地叫左五成熟,鲜嫩度刚刚好,牛味浓郁,有炭烧香味。

🟡法式香草焗田螺酥盒
酥皮既牛油味好香,咬落去感觉好松脆!加埋田螺肉口感好丰富。

🟢牛肝菌松露意大利云吞

🔵香煎法式鹅肝配鲜蓝莓汁