2019-04-22 40 浏览
好多年都无黎过民华餐厅食饭了,记得以前读书成日都会黎食,贪佢常餐好抵食,同埋佢碟烧卖好好味。今晚同男友黎食个快餐,我点返多年无食过既常餐:牛肉姜丝米粉配炒蛋多士牛肉依然系果阵腌得好咸香既味道,虽然姜丝米粉好似好清咁,但其实佢系咸咸地,都算健康够味。蛋炒得炒得好香滑,唔系用牛奶炒,应该系用牛油的炒,但都好香滑,好想食多份。多士一定要食烘过既,配上牛油好香脆,又唔㶶,恰度好处。男友点咗佢地个皇牌咖哩牛腩饭,再叫多份西多士。牛腩饭好好味!佢个汁劲香甜,辣辣地又好香椰香味,好过瘾呀呢只咖哩味!佢仲有只半熟蛋系饭面,捞咖哩汁食简直系香蕾享受。西多士哗简单正到不得了,唔系好油腻,练奶同牛油搭搭得劲出色,多一啲少一啲都唔得,西多食落松软可口,令一食完一旧好想马上叉多旧黎食,食食下先发现食晒成碟,我觉得任个人食过呢碟西多士都会上瘾。

多士一定要食烘过既,配上牛油好香脆,又唔㶶,恰度好处。
佢仲有只半熟蛋系饭面,捞咖哩汁食简直系香蕾享受。

西多士