2005-06-24 57 浏览
16-5-2005 1830经过艰辛的旅程及偷鸡去冲凉,终于都了食晚饭的时候,据说这里以前是好彩海鲜酒家,一夜之间成个管理层及员工换晒,当然唔好比的出名如莲香、凤城来比啦,因行山之仕都系熟客仔,据说呢度既服务及质素都有进步。别人点了套餐再加散叫,烧肉颇un;萝卜牛腩煲除左唔系咁入味外,整体上都不错;蒸鱼系黄花鱼,都几鲜甜,一般中等size;苦瓜煮鳝片份量都几足,不算太浓味;其他菜式因事隔大耐,都唔记得,总括来讲没有一样系特别难食;但令我最impressive 既系鱼香茄子煲,有鱼香味兼好少油,值得一赞。还有糖水及生果奉信。九个人,食左约70蚊,期间都有唔少人帮衬,连细厅都要开埋,以及发觉熟客仔都唔少,侍应有求必应的招呼及礼貌,都令我有少少喜出望外,听闻其中一位人仕说上之点白粥食,份量只系一小细碗,今次终于有饭碗既份量。以区内又唔想落九龙湾或观塘食饭,这里也是不错的选择。
16-5-2005 1830