2018-11-19 48 浏览
繼上次同朋友係mini club 一齊慶祝生日🎂之後 我又約咗好朋友一齊再食一餐好既 今次就簡咗係旺角既分店 地點上係無銅鑼灣咁方便 由旺角東站出會比較近 不過位置幾寬闊 坐得較銅鑼灣店舒服 方便食野之餘仲可以影下相吹下水📸今次嗌返幾樣上次有嗌過既野 當然包括 極上12安士炭燒安格斯牛仔骨 平時好少食牛仔骨 但哩個好好食👍🏻 有炭燒同百里香既香味 食落有肉汁又唔會太韌 旁邊附有岩鹽可以加少少落去食 順帶一提 伴碟既薯蓉都超級好食忍唔住清哂✌🏻海鮮拼盤係我上次食完之後最念念不忘既 大大個海鮮拼盤 有齊多款海鮮 簡直係「正」最好食係鮑魚 鮮甜又彈牙 而龍蝦亦幾飽滿多肉 有少量龍蝦膏 整體不錯 而生蠔 帶點海水🌊味 少咸 用所提供既檸檬中和返就岩岩好😋飲品 我同朋友都點咗一人一杯 朋友點咗一杯Ice-Bear 以小熊🐻造型既沙冰好可愛😍 加上雪糕 cream 朱古力波波 好飲又唔會太甜👍🏻 我自己就點咗杯pink pink既Strawberry Me 賣相好吸睛 酒味算濃 雖然我平日甚少飲酒 但我覺得味道都算幾易入口 味道幾夠草莓🍓味 整體設計都幾花心思🎀香辣蜜糖雞翼 賣相唔錯 見到每隻都金
香辣蜜糖雞翼 賣相唔錯 見到每隻都金黃色同好有光澤 食落更加有驚喜 好夠蜜糖🍯味 雞肉亦煮得好嫩滑 唔洗十分鐘就清晒🤤

最後嗌咗個主打 The love of Eiffel🗼 要影相當然不能不嗌 侍應會倒乾冰係塔下 形成霧化既視覺效果 仙氣十足 認真吸引 塔上有多款甜點🍮 有朱古力 馬卡龍 芝士 綠茶🍵蛋糕 味道大多偏甜 配上cocktail就剛剛好 而我最鐘意食就係蛋糕🍰 有濃濃芝士味又唔會太甜 最重要係每樣都唔會太大件 唔需要擔心食完個蛋糕會食唔落其他甜品 食埋馬卡龍收尾啱啱好😌