2021-09-08 183 浏览
呢间餐厅之前已经食过一次,最近同朋友都想食泰国菜,第一时间谂起呢间野🙈我同朋友二人,叫既野食唔算多,但就超级满足。我地叫左个南瓜焗咖哩海鲜,另叫左印度薄饼。呢个焗咖哩海鲜,份量好足够,原个南瓜咁上,里面有鱼块,鱿鱼,虾同青口等海鲜,咖哩够香浓惹味,有小小辣,南瓜肉都好容易整起黎食,再将印度薄饼沾上咖喱汁,令人忍唔住哇一声,系超夹既组合,印度薄饼仲要新鲜热辣,够松脆!真系食完一片又一片至于小食方面,店员好贴心咁提我地,蒜蓉带子要尽快食,因为有芝士系面,冻左就唔好食嫁啦!一上枱,就闻到好香嘅蒜蓉味,蒜蓉有少少脆口,同喺外面食嘅新鲜蒜蓉酱系唔同,呢个蒜蓉系比较有口感,带子仲要系大大粒,成个比我地食得一干二净,实在太好味啦,一定要再encore另一样小食都比到我地惊喜,就系烧鳝,好怕食到鱼系有好大嘅腥味,但呢到就冇啦,仲要系厚身肥美同有油脂渗出来,烧得又唔干身虽然食到好饱,但我地都坚持叫咗个芒果糯米饭做甜品,即叫即整,上枱嘅时候啲糯米饭仲出烟嫁糯米饭烟韧度啱啱好唔会太硬,仲有满满嘅椰汁,两个人share就够了每次食每次都有惊喜,我会再食过嫁

每次食每次都有惊喜,我会再食过嫁
2021-09-07