2016-12-16 600 浏览
食过旺角分店的牛气,觉得十分正斗,只可惜等位时间太长,好难即兴光顾。是晚在The One行街,发现牛气开了分店,唔使等位之余,早入场仲有四十蚊减,咁抵即刻入去食先,点了极上美国牛小排放题(正价$248/位),我觉得呢个牛嘅级数已经够正,不用食到和牛,不过如果想豪一点,和牛餐都系三百几,食肉兽朋友们都让著要试,佢地话好抵㖞点了辣昆布汤底,情鲜橙色状,味道不辣,对不太吃辣的朋友而言刚好。先来第一碟牛,几正,好想快啲食呀。仲有猪同鸡的并盘,味道不差,肉亦很滑,不过爱牛的我们还是尊攻牛肉外面有自助吧有各种配料,吃腻了牛肉可以试一点别的,冬菇厚身好正。莲藕片,冬瓜等放汤慢慢滚吧~仲有各式杂丸,饺子,鱼滑等,其实好多款式的。酱料亦是自己拎,整了一个混酱,大量麻酱超正啦。滚呀滚呀,进餐时间只有九十分钟,二话不说就把所有火锅料掉进锅里,哈哈,大混乱。好滑的牛,入口即化超劲好味,唔点酱料食做原汁原味。饮品有汽水,奶茶,咖啡等,但无罐装茶,有茶包供应,自己泡一杯吧。食饱饱又要食下甜品,绿茶雪糕虽然绿茶味不强,但任食来计收货有余,另外仲有和菓子,芒果糯米饭,泡芙,奶冻,布丁等,都好多甜品拣全部任食,除了牛肉
先来第一碟牛,几正,好想快啲食呀。
莲藕片,冬瓜等放汤慢慢滚吧~
仲有各式杂丸,饺子,鱼滑等,其实好多款式的。
酱料亦是自己拎,整了一个混酱,大量麻酱超正啦。
好滑的牛,入口即化超劲好味,唔点酱料食做原汁原味。

全部任食,除了牛肉要落order外,其他配料自助拎。牛肉都几快有,无漏单的,食早场人少啲,啲侍应无咁忙吧
2016-12-11