2019-04-14
呢个几月实在太忙太辛苦,决定要食返餐好既🥰见最近IG个d都有好多关于Omakase既post,搞我成日心思思想去食,上网睇过好多间,见呢个味一番既价钱又唔算好离地🤙🏻呢个就系今日Menu,而我今晚就选择左番($900)呢个set🤩第一款既Appetizer就系鱼肝,本身都好怕,惊会好腥,点知又几好食㖞,有惊喜💓呢款就系左口鱼边,口感唔错,上面配埋紫苏花,唔单只伴碟靓,另外花嘅香味仲可以平衡返鱼嘅油脂,食落就清新啲爽啲🤙🏻其实食Omakase其中一样中意既就系,望住寿司师傅用心咁准备每一道菜,好严肃好专心,但得闲又会同你讲吓笑,介绍下一啲日本文化,简直系至高无上嘅享受🤪🥰呢一款牡丹虾寿司系我全晚最钟意架,上面橙橙地色嘅就系虾脑,平时嘅我系唔会食虾膏同虾脑架,因为怕腥😖但呢一款绝对唔腥,而且虾膏嘅味有少少似樱花虾干,好香口,超中意呢一款💓💓带子同黑松露都系我嘅最爱之一,毫无疑问呢一款绝对啱我口味🤪系海胆寿司阿~上面黑黑地色既就系新鲜海带,试问有边个可以抗拒到啊🤤哇🤤呢款肥大肉厚既拖罗寿司,简直将全日既幸福感升到最高,油脂嘅分布恰到好处,食落啱啱好,有啲饱肚但就唔会好油腻☺️本来以为拖罗就系呢
带子同黑松露都系我嘅最爱之一,毫无疑问呢一款绝对啱我口味🤪
本来以为拖罗就系呢一晚嘅压轴,点知寿司师傅又向我呈上呢个拖罗手卷😲唔好睇佢好似系一个普通手卷咁简单呀,师傅系做之前将紫菜烘一烘,所以食嘅时候紫菜都好脆,而且唔会有一咬成个手卷散晒嘅情况出现,都系一个小伎俩嚟㗎🤓🤙🏻
由于有图片上载嘅数量限制,我就拣咗全晚我最钟意食嘅嘢摆上黎同大家分享,总括嚟讲我都好推介呢一间Omakase,性价比高‼️