2023-03-02
Weekend通常我都钟意去食afternoon tea下午茶, 见万丽酒店下午茶经常都有不同平台的折扣购买和信用卡优惠, 就决定一试下!对依间酒店观感都几好, 首先酒店有一种独特香水气味令人好舒服, 来过几次都有愉快嘅回忆~叫咗一set二人下午茶, 因为主题定期更改,所以我都唔多讲今次嘅食物款式,因为次次都唔同 唯有万丽招牌芝士蛋糕和英式松饼系每次主题都会出现, 点解每次都有?因为呢两样真系好好味 整体咸甜点都合乎理想, 睇得都食得, 甜点方面亦唔会过甜, 但食到尾声真系好饱济! 而且个朱古力可可浓度好高, 食完有啲心跳快,不过我哋都食晒所有嘢 haha~ 建议选择饮品拣啲消滞茶环境舒适宽敞,落地玻璃开扬景观( 虽然唔算真系睇到海景), 灯光柔和打卡效果都靓,唯一近商场人流都旺有点嘈杂, 亦因此冇拘谨感!服务方面都有礼,但当日人流太旺,所以很繁忙要等些时间!
服务方面都有礼,但当日人流太旺,所以很繁忙要等些时间!