2019-12-28
呢间1/10 都系我既checklist好耐,不过小店有性格成日都唔开门,终于揾到个星期六唔洗摸门钉🤣 小店行木系装修,大部分位都系要坐地下,所以入门前记得要除鞋呀~ 今次都好好彩揾到个系圣诞树旁既靓位 🎄Sea Salt Caramel crush cheesecake ($55)完全令我惊叹嘅蛋糕🤩实在太好食了!系芝士蛋糕上淋上一层焦糖酱,但食落又唔会太甜,面头仲有焦糖脆脆!Matcha roll cake ($50)见到唔少人介绍呢到既蛋卷,亦都系店主亲手整既,果然入口好够湿润(最惊食到干争争既roll cake)不过对比前面既焦糖cheesecake就觉得有点不太特别,价钱都比较进取呢Magic ($38)出面比较少有既Magic,即系double ristretto flat White,奶泡比flat white 更加,入口系比较浓郁,好岩我饮🥰 而有朋友讲原来可以叫咖啡师拉特别d 既拉花 🤣Iced Matcha Latte ($50)连面头系奶泡都系抹茶!亦都比坊间既iced matcha latte 做得好既一点系唔会饮到中间就变淡晒,难怪咁多
Matcha roll cake ($50)
Magic ($38)
Iced Matcha Latte ($50)
连面头系奶泡都系抹茶!亦都比坊间既iced matcha latte 做得好既一点系唔会饮到中间就变淡晒,难怪咁多抹茶控黎呢