2019-04-12 323 浏览
夜晚行过红磡必嘉街被一间冰室既门口一句粉红萤光句子「我是一个吃货」吸引,睇装修几新正,仲几有潮感。一坐低,就听到有个职员话咩蒸饭剩一,我即刻问咩饭咁早7点几就卖剩一个咁巴闭。原来系龙虾鲍鱼笼仔蒸饭是也!就系咁,我地就成为今晚最后一个食到呢个蒸饭既人。个龙虾🦞拑好轻易就拆到成件拑肉出黎,加分!而个饭用荷叶蒸到岩岩好,每啖饭都有荷叶香加龙虾上既蒜香仲有鲍鱼上既陈皮香,好食到直竖拇指!严重建议2-3人分食,真系好大笼呢!而最令我惊为天人竟然系我本以为最平平无奇既吞蛋厚多士!佢既流心蛋加秘制酱吞拿鱼既结合,连同芝士厚多士一齐焗!唔放入口你都估唔到咁夹咁正!口感极丰富,真心空肚最少可以扫2碟!直接列入我既直竖拇指系列!鸡翼控要留意喇!呢间冰室既桂花蜜鸡翼,绝对系人生食物。只只都好肥大,桂花蜜既甜香系上联既话,鸡翼既脆香就系下联,双方既口感互相呼应!小菜方面都系水准之作,黑松露虾仁炒蛋,香就梗嫁啦,无谂过佢既虾仁咁爽弹,一碟仲有好多粒添。而乳鸽仔都系即叫即烧,最重要系无咩油,食完都无咩罪恶感!终于讲到甜品喇!呢度招牌甜品系「金砖四角」,简单黎讲就系4件迷你夹心西多仔!仲有4只味择,花生,果占,咖咉
,睇装修几新正,仲几有潮感。

是也!就系咁,我地就成为今晚最后一个食到呢个蒸饭既人。

!严重建议2-3人分食,真系好大笼呢!

而最令我惊为天人竟然系我本以为最平平无奇既吞蛋厚多士

小菜方面都系水准之作,黑松露虾仁炒蛋
都系即叫即烧,最重要系无咩油,食完都无咩罪恶感

终于讲到甜品
!呢度招牌甜品系「金砖四角」
,简单黎讲就系4件迷你夹心西多仔!仲有4只味择,花生,果占,咖咉同朱古力!每件唔同味都得,唔洗食哂4碟!呢4件金砖系特别外脆内软,外脆就当然系炸得脆啦,佢既软原来系因为佢特别只系用面包既中心位黎炸,我都系8挂问先知,觉得连个西多都做到咁用心,无得输啦
!此时此刻如可加球雪糕一齐食,你话几爽呢!

冰室价星级味道,回头率100%!
桂花蜜鸡翼
吞多厚多士