2021-08-09
今日同朋友庆生,预早预约咗呢度嘅位置,订枱嘅时候服务态度已经好好👍 黎到见到有张枱写住留座,上面已经放好晒餐具酱料🍴 原来就系我哋嘅位置~ 餐厅仲好细心咁提供围裙添!两个人见二人前都几丰富,又懒得谂食乜就order左,好快侍应就上咗前菜嘅味增汤同埋茶碗蒸。茶碗蒸口感都几滑,上面仲有蟹子同葱,但系我以为下面仲会有其他配料,结果食到底都只系得蛋😂 但总括而言佢都系一个唔错嘅前菜。蛋,全部都系蛋。之后上嘅沙律系樱花虾温泉蛋沙律🥗 由于系跟餐既沙律,我实在冇谂过佢系咁靓咁大份~樱花虾份量少少但为沙律加左鲜味,正!终于黎到主菜 - 烤肉。上枱嘅时候好简单咁介绍左唔同既肉,唔会话食晒都唔知自己食紧乜🤣 讲左牛先,每个部位都有四件左右。最左手边数起分别系西冷、精选和牛同牛小排🐮和牛嘅油脂最多,咬落口直头会有油爆出黎,如果钟意食油香,就最适合不过。西冷就油脂少肉味重,相对来讲口感扎实啲~ 我自己就最钟意两者之间嘅牛小排 完美比例 😌 后排右手边嘅猪肩肉应该本身系好大块,师傅平均咁分左三件,都会有些少唔同嘅口感~🐷 鹿儿岛鸡腿肉少少调味,有鸡味又滑,而且份量好多🐔 个餐仲跟左每人一碗白饭,一啖肉一啖饭贬
个餐仲跟左每人一碗白饭,一啖肉一啖饭贬下眼就食到七七八八!🙈 顺带一提 依度烤肉酱系非常好食,唔会太咸唔会太浓抢走肉味,而系少少带甜既。如果有卖个酱我都会买翻屋企点下everything 🤣
同烤肉一齐嚟嘅仲有蔬菜拼盘。
后面跟咗一份小小嘅牛油,要轻轻扫油先烧,真系好食过平时干烧好多!
随餐既饮品都系诚意之作,酸甜清爽。仲有啲柚子蜜既柚子咬下添 ~
成个餐两个女仔食完,觉得份量刚好几满足,如果男士可能要再叫少少刺身或料理啦。美中不足系唔包甜品,如果个餐贵少少但有个绿茶雪糕或柚子雪巴个类,感觉会更圆满~