2021-10-20
位于九龙城嘅小曼谷出名好好食😋, 最近开左新店”BTS美食站”喺正正宋皇台站出口隔离, 地点方便到google map都唔使开呀, 工业风装修, 食物质素超班.🦀泰皇咖哩法包软壳蟹泰国名物面包蟹嘅变奏法包软壳蟹, 法包焗到奇脆无比, 装满美味嘅浓浓咖哩, 软壳蟹at least有两只嘅份量, 又脆又啖啖肉劲好味呀.🍖泰式猪手饭另一个必食item非li个猪手饭莫属🤤, 虽然我成年无得去泰国但我够胆讲佢系exactly泰国味道, portion仲要系大份嘅. 猪手皮腍软又充满骨胶原, 够唒多卤水汁喺饭底, 卤蛋+酸菜+芥兰齐唒, 劲正宗好味.🍢串烧 鸡肾Li枝鸡肾完全改变唒一向要小小牙力咬开嘅印象, 想讲点解可以做到咁易咬而又带点爽嘅口感?? 点都要嗌返串呀.🥤椰汁🥥沙冰, 泰式奶茶大大杯泰式特饮, 除左味道够唒正之外, 一定要赞店员拎黎时有提及到特别调较左小冰小甜, 唔系摆低就走左去👍🏻👍🏻👍🏻, 同埋肥叔叔经理真系超熟悉运作+好有耐心.
🦀
泰皇咖哩法包软壳蟹
🍖
泰式猪手饭
🍢
串烧 鸡肾
🥤
椰汁🥥沙冰, 泰式奶茶