2019-12-26
今朝一起身好挂住翠华𠮶杯热奶茶 去食翻个brunch先🧚♂️翠华常餐为$50至$60 比茶餐厅贵啲架 但热奶茶完胜 同有蕃茄汤底无咁hea🧜♂️浓厚鲜茄生滚牛肉通粉 拼火腿炒蛋牛油多士 食蕃茄汤梗系要通粉啦🧞♂️ 不过可惜今日可能晏左 卖哂了 唯有要公仔面🧙♂️用细煲仔上 外形已经够特别 生滚牛肉就几嫩滑 份量都几多🧞♂️ 仲要满到泻既鲜茄浓汤 仲有好多蕃茄蓉同洋葱🧚♂️ 闻到闻到好香好鲜茄 清甜新鲜 唔会系食到蕃茄酱嘅味道 好足料🧝♂️火腿炒蛋就正常普通料 多士就有惊喜 松化皮脆但唔会感觉好热气 加埋牛油好香🧚♂️另外发现 原来QQ米粉系咁得意🧚♂️ 望落好淋 但夹起又有啲烟un 有啲似韩国啲面咁样 几有趣🧜♂️奶茶☕️用咗典型翠华杯 每次见到佢都觉得好colorful 茶底香浓幼滑 茶香不涩口 饮完真系有回魂嘅感觉🧞♂️