2017-11-20
哩间系因为一套港产片而出名既茶餐厅~但另一成名既人食物就系呢间出产既批!喜欢甜既可以拣苹果批;喜欢咸既可以拣鸡批今次叫左细个鸡批再加2份早餐,一于试下佢既出名之作”鸡批”再加招牌煎墨鱼饼公仔面讲下个$14鸡批先,原来鸡批可以拣原个细size批或者一个大批切件。因为小妹唔知所以叫咗原个细批,批面都算松脆,同牛油蛋挞的皮差不多。馅料的鸡肉亦多而且有预先用白汁同青豆等等配料煮过,所以唔会干$28招牌煎墨鱼饼公仔面,小妹觉得有D失望,因为墨鱼饼只得4片而且公仔面是似某牌福字伊面~~ 墨鱼饼可能切片,食唔到墨鱼的质感,同鱼片感觉差不多。个面同鱼饼都无咩味,所以加了辣椒油增加味道层次~另一个早餐叫了火腿通粉配牛油包及煎双蛋。面包新鲜软熟而且蛋没有煎太耐,仲有蛋液流出