2023-07-12
📍 Urban Coffee Roaster(尖沙咀)新颖嘅coffee shop,有不同风味既主菜,最重要紧系手工咖啡,即叫即冲,咖啡豆都系高质的~一入到店,己经闻到浓烈嘅咖啡味,好舒服😌🔸卡邦尼烟猪腩意粉(风干猪腩、蛋黄、巴马臣芝士)普通餐厅都会用烟肉,呢一间竟然会用特色嘅风干猪腩,咸香味十足,酱汁多到漏写,每条意粉都可以食到。用了巴马臣芝士🧀️口感更creamy ~🔸 英式早餐(樱桃蕃茄、大啡菇、烟肉、猪肉肠、蛋、酸种多士)喺晚餐都可以食到,正宗英式嘅全日早餐,好丰富,又好满足🥰多士好有外国风味,外脆内软,系香港估唔到都食到呢种感觉😋🔸新鲜青口配蒜香白酒牛油汁鲜甜嘅青口,以白酒调制,更带出青口的味道😙仲有两块面包,可以配搭青口一齐食,咁就唔需要太单调👍🔸法式焦糖班戟🥞班戟好厚身,煎得香口,而且好香蛋味,口感松软轻盈,带有少许甜,面头轻轻烧过嘅焦糖,加上奶油 🧈愈食愈滋味,但又不会腻口🥰🔸Iced Matcha Latte一上台已经俾佢嘅绿色吸引著,打卡一流!带有点绿茶的清香。🔸Iced 75% Chocolate75%嘅朱古力唔会太甜,亦都唔会太苦~
📍 Urban Coffee Roaster(尖沙咀)
🔸卡邦尼烟猪腩意粉(风干猪腩、蛋黄、巴马臣芝士)
🔸新鲜青口配蒜香白酒牛油汁
🔸法式焦糖班戟🥞
🔸Iced Matcha Latte
一上台已经俾佢嘅绿色吸引著,打卡一流!带有点绿茶的清香。
🔸Iced 75% Chocolate
75%嘅朱古力唔会太甜,亦都唔会太苦~