2017-10-23
入o左次东涌踩单车(想去迪欣湖,但turn out 因为唔熟路其实最后逃离唔出东涌……anyway),夜晚七点交车后o系地铁站附近觅食。因为系星期日,边度都好多人排队,咁呢间o野同隔离pizza 店一店之隔o架o者,梗系一次过攞晒两张飞先,睇下边度快。虽然好似争好多个number,但实际上等候时间比想像中快,可能因为其他人都会咁做,拎o左飞但另一间o黎先,或者直情一睇觉得远已经放弃。我地五个人,最初offer 四人台加凳兼非回转座,都杀佢啦,但好好彩一坐低隔离另一张四人台就走,帮到我地砌番张六人台。虽然非回转位,但menu 有晒图有晒剩ok o既。无寿司拼盘o个类,必须散叫。某一个batch d 寿司饭微热,但净系o个一个batch o者,系较前o既时候来的,可能o个阵仲系繁忙时间。特别想提帆立贝寿司($17),虽然得一旧,但真系好大旧好肥美。另外就系松叶蟹牛油果($17/2),牛油果味道香甜而带点油腻感,中和o左松叶蟹带点咸味而干身。芝士鳗鱼卷($22/3) 唔同芝士蟹柳o个类只系as 一d 酱搽d o系面,系真系成旧芝士摄o系旧卷物入面,好浓郁o既味道。芥辣八爪鱼军舰($14/2)
特别想提帆立贝寿司($17),虽然得一旧,但真系好大旧好肥美。另外就系松叶蟹牛油果($17/2),牛油果味道香甜而带点油腻感,中和o左松叶蟹带点咸味而干身。芝士鳗鱼卷($22/3) 唔同芝士蟹柳o个类只系as 一d 酱搽d o系面,系真系成旧芝士摄o系旧卷物入面,好浓郁o既味道。芥辣八爪鱼军舰($14/2) 我无食,但朋友反映超级辣。炸墨鱼咀($37) 都香口o既,最初无俾沙律酱,系有人食开知道有跟沙律酱所以先追番。menu 上仲有一款炸鸡军舰($14/2),看似伏伏地,无叫……
最后每人$130 几落楼,好饱,价钱差唔多啦。朋友食过几间元气,话呢间都算d o野几好食。