2024-12-19
Ralph’s Coffee (Harbour City)因为钟意嘅泰星今日会出席泰国第一间Ralph‘s Coffee喺曼谷Central World嘅分店开幕活动然后我先去揾吓香港有无分店啦后知后觉嘅我以加先知原来香港有3间分店即刻走去打个卡饮杯啡先!海港城分店系亚洲区首间分店!但就主力做take away如果想坐低食吓嘢慢慢饮嘅话 就要去置地广场嘅分店啦~今次去咗海港城分店喺海港城正门外面电梯上去3楼经过Ralph Lauren后就会见到Ralph’s Coffee装修为墨绿色及白色复古风格门口等身高熊仔公仔非常吸睛里面除咗基本咖啡饮品, 蛋糕, 曲奇可以买外仲有唔少以Ralph‘s Coffee做Logo嘅产品可以卖例如Cap帽, T-shirt, 碗碟杯具都有~Latte $45-饮落系偏少少果酸味嘅咖啡 亦都几奶滑 见有食评介绍想饮nutty嘅啡味的话 就点佢哋嘅Mocha 因为约咗朋友食晚饭 今次就无试蛋糕啦 下次有机会再试吓佢哋嘅Mocha同蛋糕! Ralph’s Coffee (Harbour City)Shop OT313, Ocean Terminal, 海港城
因为钟意嘅泰星今日会出席
然后我先去揾吓香港有无分店啦
后知后觉嘅我以加先知原来香港有3间分店
即刻走去打个卡饮杯啡先!
海港城分店系亚洲区首间分店!
但就主力做take away
如果想坐低食吓嘢慢慢饮嘅话
就要去置地广场嘅分店啦~
今次去咗海港城分店
喺海港城正门外面电梯上去3楼
装修为墨绿色及白色复古风格
门口等身高熊仔公仔非常吸睛
里面除咗基本咖啡饮品, 蛋糕, 曲奇可以买外
例如Cap帽, T-shirt, 碗碟杯具都有~
Latte $45
-饮落系偏少少果酸味嘅咖啡
亦都几奶滑
见有食评介绍想饮nutty嘅啡味的话
就点佢哋嘅Mocha
因为约咗朋友食晚饭
今次就无试蛋糕啦
下次有机会再试吓佢哋嘅Mocha同蛋糕!
Ralph’s Coffee (Harbour City)
Shop OT313, Ocean Terminal, 海港城 Canton Rd, Tsim Sha Tsui
#eridayeat_泰国 #eridayeat_cafe #ralphscoffee @ralphscoffee
#tsimshatsui #harbourcity #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀cafe