本来今日出铜锣湾系想去KFC,但佢个期间限定原来已经完左,咁就为有转去食Kitty面啦。原本Kitty面系谂住迟D约钟意食台湾面既朋友去食的,但今日咁就去食左先啦。唔,以Kitty做主题黎讲,好似求其左少少㖞。咁张枱都几靓既,除左依2个花纹,重有其他的,不过唔系坐果D位就费事影啦。Kitty主题面系特别一个餐牌的,唔,杂志明明介绍饮品系58蚊的,但黎到要98,真系会饮既都傻。其实除左Kitty主题系有D贵之外,普通食品同饮品价钱系正常的。珍珠奶茶,普普通通,依家周围食店好多都有既饮品,正常台式食店好难会饮到难饮既珍珠奶茶啦,依D真系最保险既饮品。百香果饮品,婆婆就系钟意叫奇怪的饮品,系我唔会钟意饮的,佢都会叫。牛肉面,肉好淋,面吸晒汤既味,汤好味,系意外地好食。婆婆点的炸酱面,又系一样我唔钟意食的,不过佢话好味㖞,味度够浓。依个盐酥鸡好味丫,大细岩岩好,又唔会太咸,一口一件,正。等到仔差唔多食完先黎既Kitty面,好靓丫见到就开心。同埋系估唔到咁好味,Kitty面要早D放晒入汤先,等佢吸左D汤会更好味。𩠌都几足料有肉有筋果D。我真系食唔晒,分左一半Kitty面入仔仔碗面度,亦分左D肉比

唔,以Kitty做主题黎讲,好似求其左少少㖞。
珍珠奶茶
百和果饮品
牛肉面

牛肉面,肉好淋,面吸晒汤既味,汤好味,系意外地好食。
炸酱面
盐酥鸡
依个盐酥鸡好味丫,大细岩岩好,又唔会太咸,一口一件,正。
Hello Kitty面
等到仔差唔多食完先黎既Kitty面,好靓丫
见到就开心。同埋系估唔到咁好味,Kitty面要早D放晒入汤先,等佢吸左D汤会更好味。𩠌都几足料有肉有筋果D。我真系食唔晒,分左一半Kitty面入仔仔碗面度,亦分左D肉比仔仔。
原来Kitty面个汤系浓过仔仔果牛肉面果汤的,唔怪得仔初初话Kitty面唔系好够味,跟住交换饮左啖汤先知原来汤系有分别。

其实一入去食时,冇乜人,餐牌选择又唔系多,店员又云游咁,明明冇客,重要企定系我地隔离,竟然都要叫完又叫,最后要大叫,佢地先有反应黎落单。搞到我初初以为,依间野系咪好唔掂呢?食物麻麻地所以中途夹Kitty睇下做唔做得起?应该都系得个样,试过就算,冇下次。但食落原来系好味架㖞,咁咁静,原因系地点?同埋D员工啰。
2019-08-04
珍珠奶茶