2016-05-27
怕一个饭唔够饱,但六点半后所有炸鸡扒、炸鸡髀、炸鸡翼及小食都暂停啊!枝竹火腩饭炒底,好香口有镬气炒饭,虽然炒得鸡蛋唔多匀巡,依然食得出蛋香,镬气迫人!坐系楼面听到师傅炒到陷陷声,声音悦耳!枝竹豆香出众,半滑半咽韧有趣可口。火腩无皮既?我想食皮啊!瘦肉软棉中带点结实,好有咬口,每口都充满咸香,纯朴不呛。芡汁香香甜甜,散著蒜香令人回味。干爽炒饭包住烧肉挂满芡汁大大啖塞入口,赞不绝口,满意的味道,一向唔多好饭的我都全部清晒。菜远牛腩炒河,喷住烟从飘香中送到,感觉到热力迫人,蛮有镬气!索一索香喷喷,舒筋活络!师傅内功深厚,炒艺纯熟,炒得河粉有镬气,而且河粉非常完整,唔会碎湿湿。高质菜芯嫩甜多汁,爽口地没有半点渣。其貌不扬的牛腩,意外地松化软棉,肉质细致不粗鞋,浓郁牛味不膻不腥,腌味甜美,近乎完美的处理!牛筋个样好有趣可爱,似足带子又圆又白雪雪,瀡入口棉棉滑滑,黏黏胶胶的质感,我最喜欢!捞上士拉差辣椒酱酸酸辣辣好开胃,简直天作之合,粉粉又滑嘟嘟,搞到我越食越肚饿,越食越起劲!三扒两拨所有食物消失得无影无踪,连只碟都想食埋啊!真心非常好味道系。Auntie 话无落芽菜,真好唔洗我续条挑走,万二分放
Auntie 话无落芽菜,真好唔洗我续条挑走,万二分放心地大啖大啖地吃!无筷子供应?用叉食河粉都系人生第一次,有点难度,但好搞笑。当意粉一样卷起食,又几好玩㖞,哈哈。