2023-10-30
朋友屋企楼下开咗间边炉放题,$298免加一,佢叫我陪佢去试。一坐低,佢就俾左一盎竹丝鸡汤,里面有花旗参,杞子,之外仲有几粒原粒干瑶柱,这汤十分滋补养颜, 味道香醇带甘!之后端上一碟五味前菜,包括泡椒鲩鱼鱼皮,中华沙律,辣味螺肉,韩式泡菜同蒜味云耳,各有特色,都好醒胃而且份量十足。 之后系海鲜拼盘!大大只贵妃蚌,蛏子,扇贝,大蚬,蚝肉,鲍鱼同螺!好惊喜佢端上时,依啲海鲜都系好新鲜之余,仲系蒜蓉蒸的,最正嘅系蛏子同扇贝,十分鲜甜之余仲厚肉!蒸嘅时间刚刚好,全部海鲜都唔un!任食鸡煲超正,估唔到小店都有live show! 用烈酒洒上鸡件上再点火炒热气氛,个调味好专业,而且入味!有大量嘅洋葱同紫洋葱,食落都好香口,鸡件嫩滑,啖啖肉。火锅汤底有5种,有特浓番茄,南瓜海鱼,四川麻辣,沙嗲同清新杂菌野菜,我哋选左番茄汤,真系劲浓,食得出有新鲜茄膏同多件新鲜番茄件。而配料都有好多,自己夹,唔洗等,菜都有成6款咁多,好新鲜!其余推介嘅有佢嘅腐竹,大大片,重豆味;另外佢嘅丸都系比出面唔同嘅,更爽口弹牙!仲有大家都喜欢的年糕福袋,short晒啲汁之余,仲有软绵绵嘅年糕,十分滋味而且出面少有,不妨食多两个!
火锅汤底有5种,有特浓番茄,南瓜海鱼,四川麻辣,沙嗲同清新杂菌野菜,我哋选左番茄汤,真系劲浓,食得出有新鲜茄膏同多件新鲜番茄件。而配料都有好多,自己夹,唔洗等,菜都有成6款咁多,好新鲜!其余推介嘅有佢嘅腐竹,大大片,重豆味;另外佢嘅丸都系比出面唔同嘅,更爽口弹牙!仲有大家都喜欢的年糕福袋,short晒啲汁之余,仲有软绵绵嘅年糕,十分滋味而且出面少有,不妨食多两个!手切牛颈脊简直一流,超香牛味,而且系厚切,脂肪唔高,罪恶感都无咁多!
入左秋,系大闸蟹嘅季节,我都唔执输叫返只($60 一只),仲有个牌仔认证的,蟹膏甘香,膏都较软身,如果唔系打完边炉好饱,真系想食多两只吖!
今晚真系好饱足,服务好之余,食物味道好,依家生意难做,好嘅餐厅值得推介一下!