2020-11-21
放工直落旺角同老公食鸡煲,广华医院通菜街方向,就见到富盈火锅,7.30前埋单都系$158,有鸡煲及韩烧,真系好抵食。环境间隔阔落,火锅配料有不同的肉类,海鲜,热盘,菜款,饮品一应俱全,在中央区域就已经可以拎野食。终于有鸡煲,辣度由bb 辣到大辣都有,我们弱鸡人士试下bb 辣。我们感受到辣度是微弱,始终真系怕辣人士又想试的话,真系OK,放心食。舌头麻麻地感觉,我们觉得味道好够,都辣得过瘾。鸡件都有半只,二人好够食,鸡件香滑,肉质鲜美,腌得入味,见到配料多,带到鸡煲的香味。但真心要留肚打边炉及韩烧,同步进行系好兴奋及挑战肚皮的容量。鸡煲食到尾可以自行加汤,汤底就变得微辣,我们放丸,肥牛片,肥牛片很平均,脂肪分布平均。自己整酱油点下都唔错。鱼皮饺很大只,很美味。韩烧加张牛油纸都系第一次见,韩式鸡翼剪开变单骨又入味又容易食,牛柳粒加少少盐花煎一煎很滋味,仲有海虾慢慢烧,唔怕㶶,肉质爽滑而且仲好鲜甜。饮品多样化,清热至岩,仲有甜品有豆腐花,啫喱杯,大人细路都中意。