喺Elements行完街街~晚餐未有著落~行过见到呢间餐厅未够七点就坐满食客~咁受欢迎实有原因~一睇原来系米之莲推荐嘅新加坡料理~一于入去品尝吓😛环境阔落坐得舒服且店员服务细心~坐低会先奉上一壶热茶暖暖身先~我哋点咗:🥬参巴酱辣椒炒通菜 $99滋滋声热辣辣上枱~通菜够嫩口~洒上咗油炸小鱼干添上咸香~惹味非常👍🏻👍🏻🐓天天烧鸡 (大份) $189喜爱香口嘢人士表示平时都钟意食"炸子鸡"🐔所以对呢碟香脆烧鸡好满意~皮脆肉嫩却不油腻(挤上青柠汁更加清新)😚😚更可随个人口味沾上三款随附嘅调味料/酱汁同食~更添星洲风味🫰🍚鸡油饭 (一至二人份) $39饭粒油润又香喷喷~我哋两个人分享食刚刚好~🦐鲜大虾冬荫功汤 $139以小炉火烘热住咁上以保持汤锅暖和🫰🏻材料劲丰富~有大量新鲜菇类,红卜卜小蕃茄,软嫩鱼柳,两只弹牙鲜虾,一整只珍宝帆立贝😍😍汤头充满香料(如 香茅)之香气~足料又够浓郁🌟🥄新加坡原味豆腐花 $19滑溜溜嘅豆腐花以独立包装嘅胶盒盛载~感觉更新鲜衞生🤗清甜味道一滑入喉~值得叫🙌🏻.茶位$10@位加一服务费

🥬参巴酱辣椒炒通菜 $99

🐓天天烧鸡 (大份) $189

🍚鸡油饭 (一至二人份) $39
饭粒油润又香喷喷~我哋两个人分享食刚刚好~

🦐鲜大虾冬荫功汤 $139

🥄新加坡原味豆腐花 $19