餐厅: 稻成亞丁
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-08-31 1795 浏览
去天际100睇景虽然圆方好多野食 但怕冇位都系卜左枱先我地有个九十岁老人家 始终都唔想佢等得耐而且我地有6个人星期六可以经openrice 订枱嘅中菜选择唔多本身卜左七点半食饭但天际100冇预过拎票都排咁长龙 同行人又迟到所以想改8点 但因为𠮶阵都晏 最早只可以改8点半稻成亚丁 原来真系有呢个地方有同行者话喺成都四川去过 系被称为蓝色星球上最后一个后花园 嘅地方我觉得个形容系夸张嘅( ´▽`) 但起码我知系川菜咁我地都系八点到左 姑且抱住试下嘅心态咁人地比唔到枱我地都预左嘅。。。( ´▽`)始终最后系book 8点半不过reception姨姨都好好态度又因为我地嘅早到而赶头赶命咁 搞到我都有啲唔好意思。。除咗receptionist 另外嘅员工就算隔咗口罩都feel到佢地好好笑容好有种睇戏入面好有人情味𠮶啲姨姨嘅感觉都知我地有个老人家 有比张櫈佢可以坐住等咁搭半啦 我地就入座啦老人家喺度 所以叫左8个𩠌 但因为要大众口味避开辣 可以拣嘅选择就唔多第一味系四季豆 其实都系少少辣只要唔咬到辣椒其实系个可以接受嘅味道味道黎讲系ok嘅 不过有少少偏油叫个白饭黎𩠌会好啲糖醋排骨 我个人觉得个酸甜
去天际100睇景
有同行者话喺成都四川去过
系被称为蓝色星球上最后一个后花园 嘅地方
我觉得个形容系夸张嘅( ´▽`) 但起码我知系川菜

咁我地都系八点到左 姑且抱住试下嘅心态
咁人地比唔到枱我地都预左嘅。。。( ´▽`)
始终最后系book 8点半
不过reception姨姨都好好态度
又因为我地嘅早到而赶头赶命咁
搞到我都有啲唔好意思。。
除咗receptionist

佢个排骨嘅肉系软熟嘅
用细碗上 睇落少
但份量都算系咁啦 应该都有10旧
锅贴

叫左碟锅贴 得4只我冇份食( ´▽`)
小笼包

叫左两笼小笼包
同平时食开啲汤好热好热嘅唔同
佢唔系好滚 啲汤系暖 可以成只摆落口道
皮都算实净 我夹起过四只比人 冇一只系有穿
皮少少厚但我觉得系可以接受嘅( ´▽`)
味道都唔错 唔属于浓味抢风头嘅菜色

再叫左碟炒饭
六人行有四个都赞左赞个饭
因为落单嘅唔系我 埋单嘅都唔系我
究竟佢叫咩名我唔清楚
但料黎讲有虾有肉有葱 好食嘅
片皮鸭

之后系片皮鸭半只 皮尚算薄
咬到鸭pat pat嘅同行者话好骚( ´▽`)
但我咬其他部分又唔觉得骚
配菜黎讲 青瓜同京葱 京葱好老。。。
豆沙锅饼

最后嘅系豆沙锅饼