平时只要一唔想煮饭,就会约朋友周围去行街同埋食饭🤣今次就约咗一齐去圆方行街,因为朋友好钟意食海南鸡饭,所以我哋就行完街后去天天海南鸡饭🙂因之前已经食过好几次,即使平时行街经过都见到好多分店系坐满晒人,仲有人喺门口等紧位而今次喺圆方呢间,可能因为比较早嘅缘故即刻就有位,而餐厅环境比较其他分店阔落同私隐度比较高,更方便同朋友一齐倾偈舒服地食饭💯之后食食吓饭都坐满晒人,果然系新加坡米芝莲餐厅之选😎Menu好多选择,但当然少不了叫左朋友喜欢的天天海南鸡拼烧鸡$289海南鸡一如既往好香滑而烧鸡皮脆及肉质鲜嫩😋仲配上不同的酱汁及调味比自己去点,令到味道更加丰富再加一个鸡油饭(细)$39系足够2-3人份😆鸡油饭粒粒分明,搅拌得很均匀,鸡油吸收晒味道浓郁迷迭香火焰烧叉烧$129职员即场喺枱面以火枪去烧一烧叉烧,好似一个表演咁睇为这餐晚饭加添不少娱乐气氛,同时可以令到叉烧更加香脆同有少少㶶脆边😍食到我哋好开心而且佢系半肥瘦嘅叉烧,整体肉质鲜嫩入口即化😋好有惊喜👍豆花恐龙美禄$39一直好钟意这杯饮品,系我次次嚟呢间餐厅都必点的😄表面满满的美禄粉令到整杯饮品更香浓,再加上豆花增加整体口感,好满足为整餐晚饭画

海南鸡一如既往好香滑
而烧鸡皮脆及肉质鲜嫩😋
仲配上不同的酱汁及调味比自己去点,令到味道更加丰富

再加一个鸡油饭(细)$39系足够2-3人份😆

鸡油饭粒粒分明,搅拌得很均匀,鸡油吸收晒味道浓郁

迷迭香火焰烧叉烧$129

而且佢系半肥瘦嘅叉烧,整体肉质鲜嫩入口即化😋好有惊喜👍

豆花恐龙美禄$39

一直好钟意这杯饮品,系我次次嚟呢间餐厅都必点的😄表面满满的美禄粉令到整杯饮品更香浓,再加上豆花增加整体口感,好满足为整餐晚饭画上完美的句点🫶🏻

埋单后发现有限定优惠🙌🏻只要凭消费过的收据,七日内再去即送时令甜品一客👍而每次食完之后都会觉得仲有好多菜式想食但眼阔肚窄,唯有下次再食过😆
  • 天天海南鸡拼烧鸡
  • 迷迭香火焰黑金叉烧