2025-01-11 246 浏览
谂住喺铜锣湾揾新嘢食,点知中伏两个人叫咗一碗粉,一个饭,同埋一个小菜个粉都正正常常个饭同埋小菜,简直系图文不符******************************鲍鱼冬菇XO酱炒饭($65)明明餐牌张图有两粒鲍鱼仔同两条菜个炒饭嚟到一粒鲍鱼仔都揾唔到个炒饭入边嘅配料全部碎上食完都分唔到自己食紧鲍鱼粒定系冬菇粒******************************南乳炆猪手($68)个猪手嚟到仲嬲明明个餐牌张相原只上点知嚟到,只碟仲细过手掌心猪手就剩系得四细嚿一咬落去成口都系毛同个女职员讲:有冇搞错咗啲咩,同餐牌张图争咁远嘅?个女职员随即回覆:餐牌嘅图净系俾我哋宣传之用,只供参考,我哋之后会加返「图片只供参考」喺餐牌度******************************个女职员嘅回覆真系听到火都嚟我哋都放弃咗碟猪手冇食晒(虽然剩系得四细嚿)餐厅亦喺我哋冇要求底下waive左碟猪手嘅价钱******************************但唔系钱嘅问题Waive咗呢$68都冇阻我写呢个食评人生第一个OpenRice食评就系为咗警惕大家唔好相信呢间餐厅餐牌嘅图如
谂住喺铜锣湾揾新嘢食,点知中伏
两个人叫咗一碗粉,一个饭,同埋一个小菜
个粉都正正常常
个饭同埋小菜,简直系图文不符

鲍鱼冬菇XO酱炒饭($65)
明明餐牌张图有两粒鲍鱼仔同两条菜
个炒饭嚟到一粒鲍鱼仔都揾唔到
个炒饭入边嘅配料全部碎上
食完都分唔到自己食紧鲍鱼粒定系冬菇粒
南乳炆猪手($68)
个猪手嚟到仲嬲
明明个餐牌张相原只上
点知嚟到,只碟仲细过手掌心
猪手就剩系得四细嚿
一咬落去成口都系毛
同个女职员讲:有冇搞错咗啲咩,同餐牌张图争咁远嘅?
个女职员嘅回覆真系听到火都嚟
我哋都放弃咗碟猪手冇食晒(虽然剩系得四细嚿)
餐厅亦喺我哋冇要求底下waive左碟猪手嘅价钱
但唔系钱嘅问题
Waive咗呢$68都冇阻我写呢个食评
人生第一个OpenRice食评
就系为咗警惕大家
唔好相信呢间餐厅餐牌嘅图
如果唔系你只会换来一句:「图片只供参考」
完。

鲍鱼冬菇XO酱炒饭