2023-01-18 587 浏览
当日晚上7:30, 由于没订枱食饭, 青衣城间间都没枱, 上到呢间酒楼, 系完全唔使等, 立即俾张枱你, 因为全场加埋都不超过15枱客, 大把位因为系食团年饭, 一行6人, 便叫了个团年6人餐, 等上菜时间正常, 开始讲下菜式:1. 个名叫金猪  - 碟𩠌变左烧味并盘 (烧肉, 烧鸭, 云耳)2. 西芹鲜鱿龙趸片抄珊瑚蚌 - 不过不失3. 炸虾球- 炸得香, 但真心的咸, 唔系普通咸4. 清蒸沙巴龙趸 - 呢个比较喜出望外, 条鱼好似去饮咁大条5. 上汤浸菜苖 - D菜心唔淋..6. 蚝豉脷豆苖 - 豆苖唔系豆杯, 有条长柄𠮶只, 脷都可以, 最差系蚝豉, 一食入口, 又有锈味又梅又腥, 我一食入口就即吐..完全唔得, 生平就算街市买的干货都唔会咁差..7. 翅 -  入口好似生粉水, 没乜味..8. 吊烧鸡 - 正常9. 生炒糯米饭 - 因本人唔食糯米, 不评价 10. 糖水 - 红豆沙 (正常)服务就一般.. 个餐$1888(唔包茶介及加一), 以上的食后感系唔值呢个价既...  唔怪得咁少人
2. 西芹鲜鱿龙趸片抄珊瑚蚌 - 不过不失
3. 炸虾球- 炸得香, 但真心的咸, 唔系普通咸
5. 上汤浸菜苖 - D菜心唔淋..
7. 翅 -  入口好似生粉水, 没乜味..
8. 吊烧鸡 - 正常
9. 生炒糯米饭 - 因本人唔食糯米, 不评价
10. 糖水 - 红豆沙 (正常)
2023-01-17
庆祝纪念