2006-02-04 9 浏览
20060128 20:00年廿八已经返左屋企食团年饭,今日年廿九同老婆两口子四围出街买年货行花市,之前梗系医肚先啦~呢排食左好多中菜,之后几日又要不停咁食,今晚一于去食西餐,仲有个好处就系唔驶排队.最后拣左位于尖沙咀诺士佛台o既Island Seafood Restaurant.果然如我所料,今晚呢一带非常宁静,间间食肆都唔驶排队.两个人每人叫一个set,我要左蒜蓉大虾($270),老婆就要烧龙虾($290).头盘系三只生蚝或翡翠螺,今晚o既翡翠螺比蚝出色,蚝味道比较淡,螺肉就好爽脆.主菜方面,不愧为以海鲜主打的餐厅,两份都非常好味.大虾非常新鲜,虾头甘香,调味的蒜蓉亦不会抢去主角的鲜味.龙虾肉嫩,比起焗的烹调方法更能保存肉汁,亦系非常的鲜味.侍应服务有礼,介绍各种食物时亦不遗余力.晚餐包甜品及餐饮,埋单六百几,物有所值.
20060128 20:00

侍应服务有礼,介绍各种食物时亦不遗余力.

晚餐包甜品及餐饮,埋单六百几,物有所值.