2014-02-14 1059 浏览
上次去 Oliver's Super Sandwiches 系差不多两个月前o系理工大学,o个间舖系价钱平o的,不过款式同其他分店有o的唔同过年前睇到报纸杂志,觉得奥海城o既贺年装饰几特别,今年主题系「跳跳马Rody」,呢日黄昏放工就去呢个商场同呢只马影相之前买左呢个商场o既 Oliver's Super Sandwiches 团购 coupon,可以顺便黎食晚餐,大约8pm 已经过左繁忙时间,比较容易揾位,睇完餐牌就要先到收银处落单及俾钱,叫左挪威烟三文鱼碎蛋沙律意大利热烘三文治套餐$62,呢个餐原本系半份烟三鱼碎蛋热烘蕃茄意大利包再加凯撒沙律,不过可以俾我选择唔要沙律要全份三文治,随餐跟一杯illy 即磨咖啡,另外 6pm后叫任何三文治,薯蓉,意粉或沙律,都可以加$8有酥皮汤,平时好少机会饮到酥皮汤,所以我都加$8配酥皮汤,收银员话酥皮汤可以选择杂菜汤或者南瓜汤,咁我就话要南瓜汤啦!揾到座位坐低大约五分钟,估唔到服务员先送三文治到枱上,酥皮汤因为要焗,所以要等大约十分钟先黎到呢份三文治馅料都算丰富,除左有大大块烟三文鱼及碎蛋沙律,仲有生菜,蕃茄及洋葱,不过我觉得o的洋葱太生,味道唔

呢份三文治馅料都算丰富,除左有大大块烟三文鱼及碎蛋沙律,仲有生菜,蕃茄及洋葱,不过我觉得o的洋葱太生,味道唔系咁夹
食左半份三文治,饮左半杯 illy 即磨咖啡,就拎起把刀切开块酥皮
一切开就发觉唔对路,我系要南瓜汤,整鬼佢
,唔知落错单抑或俾错,竟然系杂菜汤
,唯有照饮啦
, 杂菜汤除左杂菜仲有o的通粉,至于块酥皮有o的牛油味,几适合将酥皮吸收o的汤黎食
illy 即磨咖啡味道一般,冇乜特别
呢一餐原本系$70,不过用左团购 coupon 只需要$45
Oliver's Super Sandwiches 系属于大家乐集团,今次团购 coupon 不适用于2月14日情人节,或者餐厅都认为呢度系情人节晚饭o既好地方,当晚一定会多食客,所以唔俾大家享用团购优惠
题外话/补充资料: 有时睇报纸都见到有 coupon,$43就食到指定款式套餐,包一杯热咖啡及酥皮汤,真系几抵食,不过o个o的优惠三文治及意粉套餐款式真系咁耐都冇转过,只有价钱不断上升
2014-02-12
用餐优惠