2016-06-24 7731 浏览
朋友话呢间来过食晚餐好味! 所以买咗呢间餐厅嘅团购下午茶,张劵嘅条款话要两日前订定!我即日打电话去约即日食,听电话嘅店员首先话满咗,我问可唔可以候补,佢又讲4点可以!咁我就可以食到团购下午茶!去到门口几华丽,入到去原来另有洞天!一个平台位,好开扬,不过无冷气几热!卖点嘅Led白色玫瑰花无亮灯,所以同普通丝花无乜分别!坐低店员问咗我,可以即刻上tea set! 转头就放低一个好靓嘅三层鸟笼架!当时影晒相先食!咸点:蟹肉西芹三文治:面包松软,沙律酱包裹馅料,馅料其实唔多!酸酸地好味!法式烤芝士火腿三文治:唔知法式系乜,好似芝腿多士咁!馅料唔多,咸咸地无乜口感!巴马火腿配无花果沙律:巴马火腿咸咸的唔韧,无花果酸甜!好味,沙律菜只有好少!又无酱汁,所以食咗件无花果就算!烟三文鱼小茴香意式迷你薄饼:三文鱼唔腥,薄饼即系热香饼,松软正常!法式野菌酥饼:忌廉野菌味道正常,酥皮唔够酥脆!好在整体都ok!甜点:杏仁忌廉馅饼:够脆,味道超甜!野莓馅饼:够脆,中央野莓酱够酸,中和咗啲甜味!好味!法式软身蛋糕:忌廉已经淋咗!味道甜腻,一般焗青柠芝士蛋糕:酸酸地,蛋糕已经热溶咗少许,出咗油,好腻黑糖栗子卷:蛋糕
咸点:
甜点:
杏仁忌廉馅饼:够脆,味道超甜!
野莓馅饼:够脆,中央野莓酱够酸,中和咗啲甜味!好味!
法式软身蛋糕:忌廉已经淋咗!味道甜腻,一般
焗青柠芝士蛋糕:酸酸地,蛋糕已经热溶咗少许,出咗油,好腻
黑糖栗子卷:蛋糕松软,黑糖味唔强!栗子味都唔强!
法式蛋白杏仁蛋糕:都系放耐咗!忌廉溶溶地,太甜腻!一般!
迷你开心果纸杯蛋糕:只绿色忌廉虽然滑,无乜开心果味,cupcake松软,味道正常!
香滑咖啡芝士饼:咖啡朱古力忌廉滑,野莓新鲜!

食物以甜品为主,味道唔系唔好味,但唔知系唔系放室温(当时系热嘅)一段时间,啲cream或牛油重嘅甜品,食落都觉得溶溶地!口感唔啱!感觉好腻!所以即刻叫餐茶!

餐茶:选择唔多,咖啡及红茶类为主,啱肥髀嘅只有冻柠茶!
冻柠茶:肥髀饮!
伯爵茶:茶壶上,唔落糖及奶,喜欢伯爵茶嘅特有香草味!够热解腻一流!
店员有礼,地方太大,人手唔够,所以要等一阵先有回应!
热得甜品都太腻!
2007 浏览
2016-06-17