2014-12-11 442 浏览
团购原因系因为上open rice 见到几高分咪试下啰。之前睇过网上又话系一个著名model介绍乜乜乜,期望都几高下架。一入到去,环境Okay o既,侍应态度都好好,我同我老公去食,个menu团购嚟讲几丰富,前菜有蒜蓉包,芝士同Parma ham 仲有得拣沙律/洋葱汤,呑拿鱼他他/煎带子。主菜有羊扒,牛扒同三文鱼。甜品有奶冻同creme brûlée 。先讲前菜(sorry 无影相太肚饿) (学某食家口吻)蒜蓉包有蒜蓉味,亦比一般其他餐厅蒜蓉包大块,蒜蓉牛油亦都系搽满块包(最憎啲蒜蓉包搽唔满,留好多白边,你懂的) 块包够热够脆,最加分o既系外脆内软,唔会成块都脆到𠝹亲口腔。芝士同Parma ham 就ok la ,无咩可以评论,同我系𠮶啲吉吉岛呀,叉叉super 呀,孖ket place呀度发姣买番屋企食𠮶啲无咩分别。洋葱汤好麻麻,有啲似用浓x宝煮o既味, 块芝士系成碗汤最好味o既o野。呑拿鱼他他好一般鸡肋型o既菜色。呑拿鱼颜色唔系几新鲜,亦冇咩特别酱汁味,净系食到黑椒味。仲食到呑拿鱼筋比起呑拿鱼他他,带子稍为好啲,个带子煎得几香,颜色都靓,食o既时候觉得ok好食,但系系𠮶种食完你就会

先讲前菜(sorry 无影相太肚饿)

呑拿鱼他他好一般
比起呑拿鱼他他,带子稍为好啲,个带子煎得几香,颜色都靓,食o既时候觉得ok好食,但系系𠮶种食完你就会忘记佢,同朋友讲起带子(唔好问点解无喇喇会同朋友倾带子,我都唔知) 都唔会推介俾朋友.

主菜方面我试左牛扒,大中伏! 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡(系呀,无相呀sorry )
块扒同系花x餐厅呀,第x牛扒一样,但价钱当然唔同喇!原价食超唔值。个汁稀Liao liao , 我真心觉得花x 呀,第x呀𠮶啲"咋咋"声o既汁好食好多。要食靓扒的你一定会失望至极。配菜又摆得唔靓,又太油。我知道炒菜落好多油颜色会靓啲,会滑口啲,但火侯唔够,食落除左油味,咩味都冇。好失望。

甜品系唯一我觉得真系好食o既,creme brûlée 好滑,个焦糖亦好靓。奶冻个奶味好浓,会齿颊留香。

可能系我期盼过高喇,唉。
2014-12-08
用餐优惠