2011-04-27 22 浏览
团购差唔多成为每日上网必check嘅工事之一。想不到stonegrill 都有团购,$99叹红酒同aus 西冷牛。喺stonegrill 初到香港开业时就已经试过,印象不错。一个月前book 4月嘅星期日。分两轮,12:00 & 1:35,我地book 第二轮。餐厅超细,枱唔多,有部份系露天,唔怪之得成日都full lar!楼底好矮,感觉焗促,空气唔流通,好烟。大部份人都系用coupon。个餐有red wine/ soft drink + soup + bread + stonegrill steak + drink。一个set 有两杯饮品,真系饮到饱。我唔饮red wine ,要咗coke,但原来可以要orange juice,个waitress完全无问我地啰。。。餐汤系忌廉芦笋汤,不错,好creamy。面包好好味,一篮2款,一款普通包,一款香草包。两款包都烘脆咗,边位好脆,中间松软,好味道。主角 8 安士澳洲西冷牛扒,上枱时吱吱声。除咗主角,仲有tomato, eggplant & potato 作配菜。waitress 即走过来说明及示范食法,说先将两面烧熟,锁住d肉汁。亦可切一
团购差唔多成为每日上网必check嘅工事之一。
一个月前book 4月嘅星期日。
分两轮,12:00 & 1:35,我地book 第二轮。
楼底好矮,感觉焗促,空气唔流通,好烟。
大部份人都系用coupon。
一个set 有两杯饮品,真系饮到饱。
red wine & coke
餐汤系忌廉芦笋汤,不错,好creamy。
面包好好味,一篮2款,一款普通包,一款香草包。
两款包都烘脆咗,边位好脆,中间松软,好味道。
creamy soup
basket of bread
主角 8 安士澳洲西冷牛扒,上枱时吱吱声。
waitress 即走过来说明及示范食法,说先将两面烧熟,锁住d肉汁。亦可切一块块再烧。
个石烧真系超高温,牛扒反过去,不消30 sec就变色。真系唔敢想像如果只手唔小心掂到块版会点啰...
说回牛扒的quality,以$99 这个价钱来说,不会有太高要求。
牛扒质素...认真说,麻麻地而矣,较鞋,有筋,唔够juicy,亦无油花。
无论系烧到五成或7成熟,肉质一样鞋...
质素就像喺park n shop 买的牛扒,鞋而无油同肉汁。
热辣辣...
无油花~
look good, but not taste juicy
除咗coke之外,仲有餐茶。
要咗冻柠茶,好饮,够冻又够茶味。
要加一服务费,$22.8 per person。
以这个价钱来说,都收货嘅,餐汤同面包真系唔错~
lemon tea
lemon tea