2014-11-26 191 浏览
胡椒猪肚鸡煲一只,胡椒系用鲜白胡椒粒磨粉而成,特别香浓鲜味,一樽樽胡椒粉既味道同佢天渊之别架。鸡肉嫩滑多汁,渗满胡椒香味,大滚浸热既鸡肉特别嫩滑多汁,超美味 ﹗千奇唔好煮过龙呀。胡椒功效驱寒去湿又暖胃,饮完好舒服满足 ﹗今晚 table for 8 聚餐,有朋友仔唔食辣,所以一煲辣鸡一煲胡椒鸡,只有我同朋友系常客,其余都系第一次黎架乍 ﹗因为我诚意推介啰。奇味鸡煲一只中辣,由年几两年前翠荣冷冷清清得小猫三四只,食到依家晚晚爆场人头拥拥 ﹗老板话系佢原创既奇味鸡煲,果然有点实力 ﹗大量香料、干葱头、洋葱、芹菜、青葱、花椒、指天椒、芫茜、等等,味道丰富多层次,香辣带麻好鬼正 ﹗鸡件入味又嫩滑,皮香肉嫩。今次我地食晒鸡后,再放乌冬同猪润即炒黎食。奇味猪润炒乌冬,索尽所有精华,实在太美味喇 ﹗已相约下次挑战大辣既 level,我层经挑战过,非常刺激、全身冒汗、头顶出烟、舌头麻痺、咀唇发胀。辣唔死既,但感觉超正呀 ﹗晕晕地,哈哈。手切本地牛肉,翠荣用既系牛颈脊。新鲜无比,牛味浓郁而滑溜有赵口,无经过任何人工处理或调味,灼灼高质鲜牛已经好好食喇 ﹗必食 ﹗仲 order 左美国桶蚝、鸡子、竹笙、鱼腐、金菇、唐生菜、鲜腐竹,但食野最紧要,食左先讲 ﹗抢呀 ﹗唔得闲影相喇 ﹗今次仲自己带左花蛤公皇黎添,HKD56 蚊斤,加𩠌加𩠌,劲鲜甜肥美呀 ﹗

胡椒猪肚鸡煲一只
奇味鸡煲一只中辣