2014-02-04 1283 浏览
年初二晚, 同老婆去食饭, 因为之前几日食好多中菜又饱饱滞滞所以决定食个平平地团购去到餐厅唔算好大, 格局都几浪漫, 但因为未到时间要坐响出面等六点钟开始比我地入去坐低, 算几准时上第一道菜, 我吓左一跳, 同团购张相完全一样?? 老实讲, 团购食过好多次, 但实物同相头完全一样真系第一次!!!我平生唔呃人, 亦最憎比人呃,果d卖相头系巨无霸, 实际系袖珍汉堡o既揾笨食店只会帮衬一次第一道菜: 炸虾+啫喱鲍鱼仔  -  炸虾ok, 脆得黎有虾味, 鲍鱼仔睇落好靓, 但无乜味道只有口感第二道菜: 蕃茄龙虾汤          -  蕃茄味太浓, 将虾味遮晒, 勉强合格第三道菜: 龙虾意粉(主菜1)  -  呢个反而几好㖞, 意大利粉伴半只龙虾+虾钳, 只虾煮得几鲜甜第三道菜: 薯菜牛扒(主菜2)  -  牛扒都算大件, 虽然唔系顶级, 但呢个价钱我觉得都算唔错第四道菜: 芒果饼伴生果       -  几精巧, 个样几靓, 虽然唔算特别好味第五道菜: 餐茶                   -  叫左杯咖啡, ok啦, 好过星巴克PS: 因为走得太匆忙, 唔记得比tips, 想同佢地讲
所以决定食个平平地团购
六点钟开始比我地入去坐低, 算几准时
上第一道菜, 我吓左一跳, 同团购张相完全一样??

我平生唔呃人, 亦最憎比人呃,

第五道菜: 餐茶                   -  叫左杯咖啡, ok啦, 好过星巴克PS: 因为走得太匆忙, 唔记得比tips, 想同佢地讲声唔好意思
题外话/补充资料: 百几蚊位团购价, 食材上同网页相片完全一样, 已经觉得好惊喜 呢个价钱做到咁样试问仲想点??
2014-02-01
用餐优惠