2011-07-03
端午节当日去, 提早成个月已book位(...话说一个月之前致电, 职员已话未来一个月的Sunday都已full~)$48的Groupbuy任点任食, 此店总算做的几好~ 就之前一些的食评, 也想为月泷天作少少平反----------1) 有时是出现漏单, 但这问题好多放题式的餐厅都有, 此店也唔算严重~2) 上一位朋友话辣野太多, 但团购时已有menu睇, 况且其实唔算太辣, 系一般人都可接受的程度, 而且即使唔食辣, 都仲有大把选择~3) 有食评指份量偏少, 但其实好睇人数.... 好似我只有两位, 每样剔一客都已食唔完..... 如果人多咪写多两碟啰, 根本唔会有份量少的问题~推介以下食品粉卷 (粉皮够薄够滑, 馅料丰富, 加上炒香的蒜粒, 很香口), 蔗虾 (虾肉爽, 炸得香脆), 木瓜沙律 (清新消腻),炒青口 (用上金不换, 青口唔腥, 很好), 炒芥兰 (加入马拉盏, 不错, 只嫌有点太油)金不换鸡球 (鸡肉算滑, 金不换香味独特) , 香酥荔茸 (酥脆, 荔茸又香软, 配上酸甜汁, 好味非常)赛螃蟹 (蛋白份量不少, 蟹肉则放多点会较好, 但味道算不错)招牌炒饭 (很
$48的Groupbuy任点任食, 此店总算做的几好~

推介以下食品
蔗虾 (虾肉爽, 炸得香脆),
木瓜沙律 (清新消腻),
炒青口 (用上金不换, 青口唔腥, 很好),
炒芥兰 (加入马拉盏, 不错, 只嫌有点太油)
金不换鸡球 (鸡肉算滑, 金不换香味独特) ,
香酥荔茸 (酥脆, 荔茸又香软, 配上酸甜汁, 好味非常)
招牌炒饭 (很大一碟, 配料丰富, 炒饭粒粒分明, 好香口, 虽是buffet也忍不了finish一整碟~)

建议改进的有
- 甜品要自取, 但选择实在太有限, 且卖相麻麻
- 食品缺货应告知食客, 无谓要人一直等

overall来说都ok啦, 收碟快;服务唔错;出菜算干净企理;因大部份都系Groupbuy食客, 卖单安排方便清楚,
相比前几次开饭团购的不快经验, 月泷天物超所值, 我可给80分以上 ... 如果Groupbuy有encore就好了~~
希望小店继续加油
  • 北越蒸粉卷