2017-12-02
好友买了呢间法国菜嘅团购,订好位准时去到,地点唔就脚,店面唔大,店内几阔落,装修有点欧洲渡假感觉!但出入嘅趟门路轨生锈,每趟一次都有串刮玻璃咁嘅声!好刺耳声音好辛苦!我到咗叫店员(马尾女店员)上菜,佢话要收团购列印纸,朋友讲话已通知店家无印,订位听电话嘅男仔话可以比店员影低条码就可以!不过女店员唔知!所以讲一轮先影!店内只有佢招呼,虽然只有4枱客,不过佢超级不想服务咁,一做完手头上菜,就藏身最入嘅收银位置,每次都要举一轮手,或叫几声佢先出山,搅晒又藏身洞穴内!等待佢出山好累!法式洋葱汤:超级热,洋葱好多,味道够浓香,浸咗汤嘅法包都好味!主菜:一块木板上晒所有主菜配菜,主菜三文鱼同鸡必有嘅,另外可以拣牛或羊,我哋拣牛扒!挪威三文鱼(8oz)煎得香脆,鱼肉嫩滑唔腥!少少盐吊味已够!烧春鸡(800g)卖相靓,但除了鸡髀同鸡翼嫩滑之外,鸡胸部分系嚡到我与朋友食唔到!差!黑安格斯西冷牛扒(8oz)要求5成熟,但来到最多3成(外面好薄系熟,入面全红)幸好牛扒本身牛味够,而且无乜筋,生得来几滑!所以救到啲分!(系材料好但厨师掌握熟嘅技巧唔够)配菜:垫底用薯角:薯角肥美,炸得外脆内软,薯香够浓,外面有
好友买了呢间法国菜嘅团购,订好位准时去到,地点唔就脚,店面唔大,店内几阔落,装修有点欧洲渡假感觉!但出入嘅趟门路轨生锈,每趟一次都有串刮玻璃咁嘅声!好刺耳声音好辛苦! 我到咗叫店员(马尾女店员)上菜,佢话要收团购列印纸,朋友讲话已通知店家无印,订位听电话嘅男仔话可以比店员影低条码就可以!不过女店员唔知!所以讲一轮先影!
配菜:垫底用
薯角:薯角肥美,炸得外脆内软,薯香够浓,外面有味粉,好味!
炒法边豆:份量好多,落好多蒜茸炒,但太淋,无晒咬口,豆外层都烂晒!唔好味!
红酒:预咗唔系靓嘅红酒,自己唔识品酒,只求易入口,呢只红酒🍷就唔得,饮落有阵喇脷嘅感觉,之后先饮到葡萄🍇味,朋友话都有饮到微甜味!我只饮到一半!
法式焦糖炖蛋:个盘大不过薄,焦糖甜腻,蛋系冻嘅,creamy但蛋味唔够!又无呍呢嗱籽嘅味!奶味为主!
食物有好有差!但服务先系死穴!个马尾店员嘅hea极态度好难顶!佢唔系唔做,系唔会理个场嘅状况,大小姐最想返洞穴玩手机!真系好唔好意思打扰佢!🙄中间上主菜食物(其实所有主菜配菜都一木板上晒,悭水悭力)又唔比芥辣茄汁!餐饮唔揾佢又完全无咗件事咁!系客人麻烦佢服务,而唔系佢去服务我们,所以话佢超hea
食物ok(团购价钱抵食嘅$298+$30服务费),但服务员咁样,好难返转头!